FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Strand fesztivál - Zamárdi - 2.nap

2013.09.01. 09:08 :: FESTRATS

Szem kinyit. Mi ez a hőség? Jah, sátor a napon. Mennyi is az idő? Fúú, még csak fél 9 és már meg lehet halni a melegtől. Nem lesz ez így jó! Kinyitottam a sátramat, hogy jöjjön be egy kis levegő, de hát ez sem sokat segített. Így hamar kiköltöztem a partra aludni, ahol az aktívabbak már javában strandoltak, a kevésbé aktívak - mint például én - még aludtak kicsit. Szerencsére itt találtam árnyékos helyet egy jó kis sziesztához.

Kb. olyan 13 óra körül szedtem össze magam! Első dolgom volt letesztelni a vizes blokk részt, amiben pozitívan csalódtam. Egyrészt már nem voltak nagy sorok, másrészt volt meleg (langyos) víz. Ilyen fesztiválon sem voltam még, ahol végig sikerült langyos vízben zuhanyoznom. Miután sikeresen összeszedtem az ismerőseimet, kifeküdtünk kicsit strandolni. Ez volt az egyik erőssége a fesztiválnak, a Balaton part és az első napi jó idő. Minden adott volt egy kiváló strandoláshoz. A fesztiválon viszonylag korán, már ilyen 15-16 körül kezdődtek a koncertek. Kellett is, mert nem sok egyéb program volt napközben.

Mi is inkább elindultunk felfedezni a környéket. Egyik nap az egyik irányba, a másik nap a másik irányba. Még a híresen nem olcsó balatoni büfék árai is kellemesebbek voltak, így jobban megérte ott beszerezni a napi kajamennyiséget. No meg egy jó kis balatoni lángos kihagyhatatlan.

 1081634_10201072475706746_1856428994_n.jpg

Ismerőseim hívták fel a figyelmemet az Anna and the Barbies koncertre, mely a korai kezdés ellenére a legmaradandóbb élményt hagyta bennem. Már rögtön, ahogy az énekesnő megjelent az extravagáns ruházatában éreztem, hogy itt valami rendkívüli élményben lesz részem. Aztán sorra jöttek a jobbnál jobb fülbemászó számok és hát a számok közötti átkötések is. Volt itt házasságkötés a közönségből. Sajtósból átvedlett frontember. Anna mindenhová felmászott ahová csak lehetett. Nagyon hálás téma volt a kamerának és a nézőközönségnek is. Beszólogatás a Dj-knek és egyéb zenekaroknak, no meg jó hangulat, vidámság. Minden a megfelelő adagban és jó stílusban. A koncert végén - mint kiderült - hosszú ideig ez volt az utolsó koncert, mert hamarosan plusz egy fővel bővül a zenekar és az énekesnő családja. Minden elismerésem 6,5 hónapos terhesen ilyen koncertet előadni.

Ezután még volt idő kimenni a boltba és beszerezni az aznapi hatóanyagot és úgy belevetni magunkat az esti koncertekbe. No meg várni a fesztivál fő attrakcióját a Fall Out Boy-t! Amiről azt kell mondjam, sajnos nem sikerült olyan jól. A rajongó ismerősöm még a csalódás szót is használta másnap. Hát mi is volt itt a probléma kérem szépen? A srácok odatették magukat és lejátszották a slágereiket, még a show-t is megcsinálták, de valahogy nem jött át. Hogy miért? Leginkább a hangosítás miatt. Hogy ez alapból szar volt-e, vagy az időközben megérkező nagy erejű szél vágta haza? Jó kérdés. De azt hiszem, hogy a fesztiválozókat ez nem érdekli, csak az, hogy valami hibádzott. Kár érte!

Szerencsére a szél csak pár sátrat fújt el, programok nem maradtak el és a nagy tömegben nem is lehetett nagyon érezni. Megint lehetett reggelig bulizni. Olyan 4-ig tartottam ki ezen a napon.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál augusztus 2013 festrats Nagyon Balaton STRAND

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr15484243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása