FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nagyon Balaton, nagyon zene

2013.06.04. 15:44 :: bobbobi

Kis hazánk eléggé kiemelkedő helyet foglal el az egy főre jutó fesztiválok világlistáján, de úgy tűnik, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne valami újdonsággal előjönni - csak úgy a semmiből.

Ahogy már megszoktuk, a Balaton minden nyáron tömve van. Idén a minden-évben-vándorló EFOTT és a már megszokott Balaton Sound is a hazai tenger partján lesz (amire mellesleg vagy 2 hete elfogytak a bérletek), de ha ez nem lenne elég a fiatalságnak, a nyáron elstartol 8 (igen, jól látod NYOLC) fesztivál/kultúrprogram, ami szintén Balcsi-centrikus lesz. 

1. LGT Fesztivál, 2013.08.18., Alsóörs
Meg kell hagyni, nem sok minden hírmorzsát csepegtetnek még a rendezvénysorozatról, annyit viszont biztosan tudunk: az LGT a tömegre vágyik. Fiatalság, nyár, Batalon. Sebaj, ők is voltak fiatalok (egyszer), ennyi kijár nekik, hogy újraélhessék a tabáni hangulatot, bármit is jelentsen ez. Presser művész úr szavait idézve: "reméljük, hogy azok, akik jól emlékeznek a tabáni bulikra és azok, akik sosem voltak még, kíváncsiak lesznek és van/lesz kedvük úgy bulizni az LGT-vel, ahogyan anno’ a Tabánban"
Szóval szülőket a kocsiba, mehet a nosztalgia!

 

2. Nagyon Zene Fesztivál, 2013.08.18-20, Zamárdi
Ez képviseli az igazi ízig-vérig fesztivált az egész programsorozatban. "Best of Petőfi rádió" és "akik a Voltról lemaradtak" kombónak is hívhatnák, mert pont az olyan előadók tarkítják majd a line up névsort, mint akik az ő hatáskörükbe tartoznak. Fall Out Boy, Pendulum dj set, Yonderboi és Nouvelle Vague, csak hogy a külföldi nevekkel dobálózzunk kicsit. A 3 nap nem ad elég lehetőséget arra, hogy felsorakoztassuk a több száz hazai előadók tömkelegét, de a PASO, a Bermuda, a HS7 és Sena is tuti, hogy ott lesz. A fellépők névsora még nem végleges, de hát hogy is lehetne ennyi zenekart szétcibálni ennyi fesztiválra?!

3. B My Lake elektronikus Fesztivál, 2013.08.18-20., Balatonaliga
Amíg Zamárdiban az underground és a punk dübörög, addig a Balaton egy másik csücskében a "tekerők közé" csapnak  az elektronikus zenevilág legnagyobb reménységei. Kicsit újragondolva ez igazából nem más, mint egy kárpótlás azoknak, akik lemaradtak a Soundról, de azért csak riszálnák pár napig a Balcsi partján. Mivel nem vagyok ennek a műfajnak a híve, nem tudom kiemelni a nagy neveket, de a Karotte, Lee Curtis, Dj Hell és Zomboy is tuti, hogy táncra perdíti majd a fiatalságot. A line up sok bizonytalanságot rejt még magában, sok név le van fedve és gondosan titkolva, de aki él hal az elektronikus vonalért, annak mindenképpen megéri majd leruccanni Aligára.

 

4. Nagy Csobbanás – Családi strandfesztivál, 2013.08.18-20., Zánka
Azt hiszem ez egy igazi 3 napos családi kis piknik lesz, ahova simán elvitetheted magadat az ősökkel, ha esetleg nem lett volna gyerekszobád. Lesz vízi játszótér, zsonglőrködés, játszóház, cirkusz... nagyjából minden, amit egy gyerekzsúr elbír. Fellépőkről inkább ne is beszéljünk, az Alma Zenekar hozza majd a jópofa kis gyerekdalait, de az idősebbek örömére a Ladánybene27 és Ocho Macho is zenélget majd, csak hogy könnyebben múljon az idő míg a gyerkőcök az ugrálóvárban sikítoznak.

 

 

5. Veszprémfolk, 2013.08.19-20., Veszprém
Valahol itt jön a határ a mókavonatok és a kultúrprogramok között, innentől kezdve a felsorolás a kicsit szolidabban kikapcsolódók örömeit szolgálják. A Veszprémfolk idén egybeolvad az utcazenével és a néptáncosokkal, csak hogy extra legyen az élvezet. A főszervezők nem kapkodják el a részetek ismertetését, de Muraközy Péter elmondta "A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a
Makám, a Kolompos, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások!" Mi azért még várjuk a megszokott utcazene fesztivál színe javát is!

6. Balatonfüredi Borhetek, 2013.08.18-20, Balatonfüred, Parti sétány
A borhetek kifejezés talán kicsit mintha erősre sikeredett volna, de a jellegzetes bor-ünnepi kellékek nem maradnak el; pálinkaház, borkülönlegességek, gasztronómiai remekek és JAZZ! A fellépők névsorából Lajkó Félix és a Hot Jazz Band érdemli meg az exkluzív kiemelést, de az idő előrehaladtával biztosan kapunk majd még néhány igazán szívbemarkoló nevet, akikért megéri leszenvedni magunkat a MÁV-val Veszprémbe.

7. Art PLACC - Kortárs Művészeti Fesztivál, 2013.08.16-20., Tihany
Feltörekvő hazai tehetségek, kortárs művészek, ismeretlen bandák a szomszéd garázsból - nagyjából erről szól majd a tihanyi mulatság. Irodalmárok, festők, zenészek egy helyen, a program ingyenes és ez idő alatt minden szállás kedvezményes Tihanyban. Hipstereknek és bölcsészhallgatóknak KÖTELEZŐ!

8. Tour de Balaton, Első balatoni átbiciklizés 2013.08.18., Tihany-Szántód
Ez van nyolcadik eseményként feltüntetve a Nagyon Balaton hivatalos honlapján, bár ez nem nagyon nevezhető olyan igazi fesztiválnak, de tény, hogy az ötlet igazán eredeti. Az  átúszást mindenki ismeri, sokan indulnak el, de nagyon sokan el is véreznek út közben. A vízibiciklizés reméljük azért majd jobban megy és az idő előrehaladtával majd ez is egy olyan elengedhetetlen programja lesz a Balatonnak, mint az átúszás és a sajtos-tejfölös lángos. Lesz akkuszikus háttérzene és holdfényes vízibicikliés, csak hogy a szurkolók se maradjanak ki a jóból ;)

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál augusztus 2013 festrats Nagyon Balaton STRAND

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr535336767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása