FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

..Szegedi borfesztivál..Vol.1 :)..

2013.05.20. 12:30 :: MártuSKA

 ..Minden év májusában megünnepeljük a napfény városát, idén a borfeszt mellet az utcazene fesztivál is szuper programokkal várja a népet!..Az első számunkra ezek közül a SKAtch volt a nyitóhétvége vasárnapján..Sokan ismerik a Srácokat, a Tisza-parton és környékén már nem kell őket bemutatni, de országszerte is egyre többet koncerteznek..Sőt, ami azt illeti, legközelebb május 24-én a bécsi Ost klubban  találkozhattok velük a Skanking night-on:..

..Nemrég ünnepelték 5. születésnapjukat a Rongy kocsmában egy rendhagyó bulival, ahol Yellow Spots+Cathouse, valamint SKAtch és SKAfunderz párbajt láthattunk dupla színpadon!..A fogyasztás egyenesen arányos volt a hangulattal, és az ismerős „Járjon a láb!” felszólításnak sem kellett elhangzania..Az egyik kedves Barátnőm meg is nyerte a táncpárbajt :)..Neki nem kellett hazárdíroznia ahhoz, hogy az övé legyen a Kaszinó, ami a SKAtch legújabb CD-je..Ha valakinek nincsen lehetősége eljutni a koncertjeikre, annak postán érkezhet a muzsika, itt tudtok érdeklődni felőle: skatchmusic@gmail.com ..De ha pólót szeretnétek, az is akad három színben..Hirdessük minél többen, hogy a SKA nemhogy halott, de most kezd újra életre kelni!..És ez nem vicc! :)..

..Szóval a koncert előtt nem sokkal találkoztam Édesanyámmal és a Barátaimmal, akiket sikeresen rászoktattam a „szkáccsolásra”..Társunk volt még egy üveg Cserszegi fűszeres, csak hogy el ne felejtsük milyen rendezvényen is vagyunk, haha..Öröm volt látni, hogy már a beállást végigtáncolták a-feltehetően- legfiatalabb SKAtch rajongók, köztük a Barátnőm 2 éves kislánya, akire NAGYon büszke vagyok! :)..Pár év és kívülről fújja majd a szövegeket..Aztán másfél óra tömény életöröm, egyre több ismerős @rc..Köztük Susanne, aki Németországból jött hozzánk tanulni..Tavaly nyáron mi csaltuk el élete első SKAtch koncertjére, és ha rajta múlik, nem hagy ki egyet sem :)..A két-három havonta, Rongy kocsmában megrendezett Ska klubokat egyébként vétek is lenne, mert mindig más vendégzenekart láthatunk és hallhatunk (Skafunderz, Stabilfrazír, The Big Bunny Hall Swinger Club, Skaballeros..)..   

skaklub.jpg

..A keddi esténk egy másik, ám részben ismerős formáció koncertjéről szólt, ők a Brass On the Road..Hogy miért is írom ezt?..Nos, a két zenekar között egész pontosan öt fő az „átfedés”, de ha valaki szemfüles és utánuk néz, erre hamar rájöhet :)..Itt megtalálhatjátok a legfrissebb infókat is:.. 

https://www.facebook.com/brassontheroad?fref=ts

..Az időjárás kegyes volt hozzánk, a közönség pedig lelkes és bevállalós :)..Íme a bizonyíték, a hangulatos muzsikát egy random táncpárbaj kísérte:..

https://www.youtube.com/watch?v=kx_2T5OaSx8&feature=youtu.be

..És így szól az oroszlánkirály egyik betétdala ska-s, reggae-s BOR újragondolásban:..

https://www.youtube.com/watch?v=FG6quNUhx64&feature=youtu.be

..Szerintem nincs mit hozzáfűznöm :)..Talán csak annyit, hogy aki szereti a vidám, de igényes zenét, az mindkét együttes koncertjén garantáltan jól fogja magát érezni!..Addig is Keep Skatchin’ és ne feledjétek: BORban az igazság! :)..

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál 2013 festrats

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr455312152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása