FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hamarosan jön a Rockmaraton!

2013.05.13. 07:10 :: MártuSKA

..Még 43 nap..A rutinos rockmaratonisták már tudják, mi vár rájuk, ha túlélik még ezt a pár hetet..A fesztivál szóra mindenkinek három szó ugrik be: buli, pia, csajok..De a malomvölgyi fesztivál ennél sokkal több..

rockmaraton.jpg

..Szóval három opció van:
1. voltál már, és tudod, hogy fix program lesz jövőre is, mert marha jó buli..
2. nem voltál még, de szimpi, úgyhogy eljössz..
3. hallottál már róla, de biztos, hogy nem vetemedsz arra, hogy egy hétig rockerek hónalját szagolgasd, miközben halálmetált tolnak az arcodba brutál hangerővel..Semmi probléma!)..Igazából nem hagysz ki semmit, csak továbbra sem tudod majd, mi a helyes válasz a „Hol  magnóm?!” kérdésre..Hogy mennyire poén játék az arcvadász..Hogy másnaposan pókerezni az Off-rock tanyán remek ébresztő..Hogy hol is van a Casanova..Hogy micsoda panoráma tárul eléd abból a bizonyos és legendás kilátóból..Hogy milyen reggel a gyógysör mellett magyar népmeséket nézni..Hogy mennyire jó érzés vadidegenek társaságában is egy közösség tagjának lenni..

..A húzó erőt a rendszeres fellépők biztosítják, mint a HétköznaPI Csalódások, a Dalriada, Bill kapitány, a Pokolgép, a Road, a Virrasztók, a Yellow Spots, a Paddy and the Rats vagy épp az Akela.. Amellett, hogy Pécstől bő 10 kilométerre fellép a magyar rockzenei élet krémje, a külföldi előadók sem hiányozhatnak a felhozatalból, idén eljön hozzánk az Eluveitie, a Kreator, az Evergrey, a The Business, és a Sick of it all egyenesen New York-ból..Itt mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő muzsikát, szerencsére jómagam is, aki a Ska zenét preferálom: Ska-Pécs, Skafunderz, Bőgőmasina :)..Az sem fog unatkozni, aki csípi a tribute zenekarokat, minden napra jut egy legendákat feldolgozó buli, ha valaki Slipknotra, Metallicára, vagy System of a Down-ra tombolna..

..Ha az lenne a kifogásod, hogy „le vagyok égve”, akkor ezt ki is húzhatod a listáról, ugyanis naponta több, mint húsz koncertet 1000 forintért sehol máshol nem találsz..A piálásra a kökényi kocsma is remek színhelyül szolgál, a Casanovában mindig brutál sor van, de az sem véletlen, és meg kell említenem az arborétumban található válság-kocsmát, ahol potom pénzért döntheted magadba az alkoholt bemelegítés gyanánt..A koncertek alatt sem kell aggódnod, vagy kirohangálni a parkolóig, a sör és a fröccs bent is megfizethető..Aki tömné a majmot, mert ráéhezett a folyékony kenyérre, az is sok opció közül válogathat..Az évek során a kimondottan vegetáriánus koszttól kezdve a gyümölcsös standon keresztül a lángosig minden megtalálható volt, ez idén sem lesz másként..

rockmaraton3.jpg

..Mindig akad program, aki nem az arborétumban fetreng, vagy fent a kökényi kocsmában, az húzhat kötelet, sörpörgőzhet, a bevállalós csajok pedig komoly nyereményekért (rockmaraton bérlet!!)  vizespólózhatnak..Ha valaki kiruccanna Pécsre strandolni, vagy csak ismerkedne Európa kulturális fővárosával, annak időben ki kell mennie a buszhoz, de rugalmas a menetrend, taxit is rendelhet viszonylag baráti áron (1500-2000 Ft), és akár a stoppolás is működhet :)..Annak sem kell aggódnia, aki a kollégiumban száll meg, vagy napijegyes, a hazajutás éjszaka is megoldott kisbuszokkal, alkalmanként 400 forintért..

..Amit az utazással kapcsolatban fontos még megemlítenem, az a MÁV által a fesztiválozók részére biztosított 50%-os kedvezmény, amiért cserébe csupán le kell pecsételtetned a retúr jegyedet!..És ha már itt tartunk: a Déli pályaudvarról 13:15-kor induló vonat hátsó része kizárólag a rockereknek lesz fenntartva..Hallottam róla pár élménybeszámolót, a barátságok megkötése és a hangulat beizzítása már az odavezető úton elkezdődik :)..

..Ha még ez sem hozta meg a kedved ahhoz, hogy meglesd Magyarország legolcsóbb, és egyben egyetlen igazi rockfesztiválját, akkor „fordulj a fal felé, vagy fordulj fel!” B) ..

..Június 24-én találkozunk, addig meg tessék ügyesen levizsgázni, szabadságot intézni és jöhet az egy hét agysorvasztás! :)..Addig is tsóóók, rock and roll, miegymás..rockmaraton2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál június 2013 festrats Rockmaraton

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr285297296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása