FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

20. VOLT

2012.06.04. 23:10 :: FESTRATS

Hamarosan belevethetjük magunkat a nyárba, és lassan itt az ideje eldönteni, hova is menjünk a haverokkal a kötelező balatoni nyaraláson kívül. Akik nem riadnak vissza a tömeges szórakozástól és a széles zenei választéktól, azoknak ajánlom figyelmébe az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő VOLT fesztivált!

Pakolás, vonatozás, sátrazás, bulizás – mindez a nyári melegben, folyamatos sörellátás mellett. Hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválja eddig sem okozott csalódást, elég csak a 2007-es évre gondolnom, amikor a Pendulum-Prodigy pároson kívül a KoRn is jelen volt. Idén is folytatják a megkezdett vonalat, és marad a rendkívül változatos paletta: a punk rock irányzat kedvelőinek az Billy Idol és Sum41 után most a Simple Plan tesz majd kedvére, az elektrósoknak pedig a Prodigy-t és a Pendulum-ot követően a sikert sikerre halmozó Skrillex jön el. Ugyanígy, a fésült hajú alternative rock kedvelőinek a My Chemical Romance és 30 Seconds To Mars idei megfelelőjeként jön a Lostprophets és az Európában méltánytalanul ismeretlen Enter Shikari. Ráadásként a metál finn istenei, a Children of Bodom és a kicsit könnyebben fogyasztható, U2-utód Snow Patrol is tiszteletét teszi. Természetesen mindehhez hozzájön még a magyar zenei élet színe-java.

De nézzünk kicsit bele a fesztivál történetébe. 1993-ban indult, kissé szokatlan nevét az 90’-es évek elején kevés megjelenést megélt, de annál korszakalkotóbb VOLT magazinról kapta. Az esemény 2001-ig a soproni Sportcentrumban kapott helyet Húsvét tájékán, utána viszont a helyszíne és az időpontja is megváltozott: a VOLT a Sziget társfesztiváljaként nyári fesztivállá avanzsált (azóta általában július első hetében tartják, idén lesz először teljesen június végén), a megnövekedett létszámú közönségnek pedig a soproni Lővérek biztosít helyet. 1995-től pedig a VOLT önálló színpaddal van jelen a Sziget Fesztiválon is.

A rendezvény évről évre bővült, mind fellépőket, mind a közönséget, mind a programokat tekintve: ma már a koncerteken és DJ-szetteken kívül rengeteg mással is elfoglalhatjuk magunkat, például színházi előadásokra, kiállításokra mehetünk, hülyéskedhetünk a különféle szervezetek standjainál, vagy akár sportprogramokon vehetünk részt. Emellett mindenképpen érdemes egy kevésbé macskajajos napon felfedezni Sopront, mert az egyik legszebb és legbarátságosabb város az országban. A népszerű magyar előadók mellett pedig az elmúlt években egyre több világhírű zenész ad koncertet és ezzel párhuzamosan növekszik a fesztivál népszerűsége mind a hazaiak, mind a külföldiek körében – tavaly már sikerült elérni a lélektani 100 ezres vendéglétszámot, ami azt jelentette, hogy a fesztivál befogadóképessége elérte maximumát.

A buli június 27-én kezdődik, így lesz idő kipihenni a vizsgaidőszak fáradalmait és megejteni a családi nyaralást – tehát nincs semmilyen kifogás, aki egy fergeteges bulival akarja kezdeni a júliust, annak itt a helye!

Sztadi

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál június Volt

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr984574485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása