FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nemzetközi fellépők a Campuson

2014.07.02. 14:53 :: FESTRATS

Az idei Campus Fesztiválon különböző külföldi előadók szórakoztatnak majd minket a színpadon. Némelyik közölük ismeretlen lehet olvasóinknak, így jöjjön egy kis szintfelhozzó fejtágító.

 

The Asteroids Galaxy Tour (DK)

 A pszihedelikus popot játszó dán bandát 2007 nyarán alapította Mette Lindberg és Lars Iversen. Első albumuk, a Fruit 2009-ben jelent meg. A Lars házi stúdiójában felvett album kiváló kritikákat kapott, több szám szerepelt különböző reklámokban és sorozatokban is. Egyik első fellépésük Amy Winehouse-al, közös turnéjuk pedig Katy Perry-vel volt. Második albumuk az Out of Frequency 2012 nyarán jelent meg.

Az élőben hattagú formációban játszó banda kreatív csapatát a két alapító tag alkotja. A felvételekkor Lars egyedül játszik fel mindent a dobok és a fúvósok kivételével. A koncerteken is basszusgitárral, valamint szintetizátor mögött is láthatjuk. A bájos, szőke divatikonként is emlegetett, de mindenképpen figyelemfelkeltő jelenségnek számító énekes Mette, különleges hangjával és egyedi stílusával teszi feledhetetlenné a koncerteket. Klipjeik képi világa a ’70-es évekbe repít vissza, csillogó forrónacikkal, rágógumi színű harisnyákkal és kaleidoszkópszerű, hipnotikus hatású hátterekkel.

 A Campuson 07.25-én, pénteken 19:30-tól láthatjuk őket a Nagyszínpadon.

CF_980x90.jpg

DJ Antoine (CH)

 Dj Antoine, azaz Antoine Konrad karrierje 1995-ben kezdődött, klubjának megnyitásával. Első lemeze 1998-ban is jelent meg, The Pumpin’ House Mix címmel. A sikertörténet ettől a perctől indult el, váratlanul gyors tempóban. Live is Moscow című albuma, illetve a This time című száma hozta el számára az igazi nemzetközi áttörést. A mindennapjaivá váltak a világ nagyvárosaiban való fellépések: New York, Chicago, Montreal, Miami, Moszkva, Oslo, Bécs, Kairo, Bangkok vagy Dubai csak néhány azok közül, ahol a svájci lemezlovas több ezer ember előtt koncertezett. Producerként olyan világsztároknak készített dalokat, mint Snoop Dog, Timati vagy épp Bob Sinclar.

Karrierének meghatározó állomásai a Timati-val és Kalenna Harperrel közösen készített Welcome to St. Tropez, valamint a később megjelent Ma Chérie című számok, amelyek végérvényesen nemzetközi pályára emelték a svájci lemezlovast.

Nevéhez több mint 50 CD-kiadás, több mint 3 millió eladott lemez, 39 arany-díj, 7 platina és 4 dupla platina kötődik. Számos díjat nyert el, többek között a svájci „Best Album Dance National” elismerést három alkalommal vihette haza. A díjak, az elismerések és a világvárosokban adott koncertek ellenére mégis azt vallja, hogy nem ezek a dolgok a legfontosabbak a számára, hanem a rajongókkal való közvetlen és személyes kapcsolat. Koncertjei után igyekszik időt szakítani a közönségtalálkozókra, autogramok osztogatására és a rajongókkal való beszélgetésekre.

A Campus Fesztiválon július 25-én, 00.30-kor pörgeti a lemezeket a Telekom Hall színpadán.

CF_980x90.jpg

Wankelmut (D)

2011 őszén Jacob Dilßner - aki később Wankelmut néven vált ismertté - szülővárosában kezdte el tanulmányozni a filozófia és politika tudományát. A 24 éves fiatal tanuló, tanulmányaitól teljesen eltérő területen, részmunkaidős lemezlovasként szerzett némi kiegészítő keresetet. Egy este azonban váratlanul megváltozott az élete: épp a kedvenc számait csiszolgatta, melynek eredményeképp megszületett 2012 egyik legnagyobb house „himnusza”, Asaf Avidian & The Mojos' One Day című számának remixe. Alkotása néhány hét alatt vírusként terjedt el, több ezres lejátszási  statisztikát produkálva. Wankelmut hirtelen egy hatalmas internetes hype középpontjában találta magát.

Több kisebb lemezkiadó is felkereste, de 2012 tavaszáig elzárkózott a hivatalos piacra dobástól. Ekkor sikerült minden bürokratikus jogi akadályt rendezni, így hivatalosan is megjelenhetett a remix One Day / Reckoning Song címen.

A sikertörténet tovább folytatódott. Nyolc hónappal azután hogy Wankelmut jelöletlenül feltöltötte remixét, Németországban, Svédországban, Belgiumban, Hollandiában és számos európai országban a toplisták élére ugrott. Megdöbbentő módon ezenkívül egyszerre vezette az Itunes és a Beatport listáját is, a történelemben egyedüli módon először.

Július 26-án a Telekom Hall színpadán láthatjuk és hallhatjuk a német lemezlovast.

CF_980x90.jpg

Steve Hope (A)

A fiatal osztrák lemezlovas rövid időn belül nőtte ki magát a hazai elektronikus zene egyik meghatározó alakjává. Tehetségének, lendületességének és karizmatikusságának köszönhetően hamar a szívébe zárta a nagyközönség, neve a jó buli garanciája Ausztriában.

Hazáján kívül neve számos más országban is ismert. Fellépett többek között Spanyolország, Franciaország, Svájc és többek között Németország ismert klubjaiban is. Tehetségére számos szakmabeli is felfigyelt, karrierjét számos ismert és népszerű nemzetközi lemezlovas is támogatja. A Campus Fesztiválra egyik jó barátjával, a világhírű Wankelmuttal érkezik.

Steve Hope július 26-án lép fel a debreceni Nagyerdőn.

CF_980x90.jpg

SKisM (UK)

Az elmúlt öt évben SKisM jelentős szerepre tett szert a zeneiparban, saját műfajában a nemzetközi elektronikus színtér meghatározó szereplője lett. Nem mindennapi bátorsággal és technikai kifinomultsággal komponálja meg mixeit, melyekkel a világ számos pontján lépett már fel, többek között turnézott Ausztráliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Európában és Amerikában. A dj szakma egyik legfelvillanyozóbb lemezlovasaként is emlegetik, remixeibe a dubstep stílus karakterisztikus jegyeit vegyíti felsőfokon.

Karrierje 2009-ben indult be igazán, amikor olyan világhírű szakmabeliekkel dolgozott együtt, illetve olyan hírességek dalaiból készített remixeket, mint a Zomboy, a Flux Pavilion, az Excision, a Foreign Beggars vagy a Porter Robinson & Hadouken. Produkcióit több mint 14 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztó portálján.

Még az év felénél sem tartunk, de már túl van egy hatalmas amerikai turnén, 2014-ben – több, mint hat hét alatt – összesen 22 amerikai városban lépett fel.

Júliusban Magyarországra látogat, 25-én láthatjuk és hallhatjuk a Campus Fesztivál keretén belül, az Aréna Sátorban.

CF_980x90.jpg

KOVEN live (UK)

A Koven elnevezésű formációt a mindössze 20 éves zenei producer, Max Rowat alapította. A zenei duó női tagja Katie Boyle.

A Londonban élő tehetséges fiatal szettjeire a viharos dubsteppel tarkított betétek jellemzők, lágy hangzásokkal és szólamokkal vegyítve. Koven debütáló lemeze a Wake You Up 2011. december 23-án jelent meg, amely kétségtelenül nagy sikert aratott a rajongók között és szakmában egyaránt.

Slágereit felvették a Ministry Of Sound „Dirty Beats” összeállításába is, amelyről kiemelkedően jó dicséretet kapott a kritikusoktól.

Mindeközben Koven számai felbukkannak a szakma legnagyobb neveinek repertoárjai között is. Koven szettjei tele vannak energiával, impulzusokkal őrlő basszus kombinációi át vannak itatva könnyed zeneiséggel.

A debütálást követő év is Koven éve volt, több trackjük is szerepelt a legismertebb listák legjobbjai között. A világhírű Hadouken and a Borgore remixei között is megtalálhatóak a Koven szerzemények, így nehéz elképzelni, hogy valaki ne akarná figyelemmel kísérni a formáció munkáját.

A Campus Fesztivál Aréna Sátrában július 26-án lépnek fel.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál 2014 július festrats Campus

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr606507691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása