FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Strand fesztivál - Zamárdi - 3.nap

2013.09.03. 11:32 :: FESTRATS

Szem kinyit! Hmm, hol a hőség?! Jah, nagy szél. Nincs hőség. Nagyon jól meg lehet maradni a sátorban. Hmm, mennyi is az idő? Jah, hogy már elmúlt dél, akkor ideje lesz felkelni. Irány a meleg vizes zuhanyzó és indulhat az újabb nap a fesztiválon!

De ez a nap jelentősen különbözött a tegnapitól. A rekkenő hőséget felváltotta az igen erős szél, és a strandolók helyét átvették a hálózsákban állig felöltözött emberek. Persze a lelkes fesztiválozók itt is feltalálták magukat. Volt itt hálózsákban futóverseny, bukfencek, kicsi a rakás. Tehát, aki akarta jól érezte magát, az iszonyat szél és por kombó ellenére is. Persze sokan hazamentek és az eddigi igen sűrű sátortábor között feltűntek ösvények, helyek. Ám a többség maradt.

1208886_10201072475506741_313133762_n.jpg

Napközben újra felfedeztük fesztivált, mit lehetne itt csinálni, de megint inkább valamelyik Balaton parti büfében töltöttük el a délutánt. Pedig végre kiderítettük, milyen óriás szelet zsíros kenyeret lehet kapni a fesztiválon 400 HUF-ért. Este ezt ki is próbáltuk és hát egy jó zsíros kenyérben nem lehet csalódni. Nem is csalódtunk! Öten ettünk két szeletet és így is alig fogyott el. Aztán sajnos csak utolsó napra sikerült felfedezni, hogy lehet literes üvegben is fröccsöt kérni, viszonylag korrekt áron. Ezt ki is használtam utolsó este rendesen.

 1232764_10201072475786748_326435092_n.jpg

Amit még direkt kipróbáltam az a telefontöltés lehetősége. Nos, az itteni szisztéma nekem még új volt. Csak azt láttam mindig, hogy nagy sorok álltak előtte. Efotton ez mindig gyorsan ment szóval furcsáltam is. Ennek oka az volt, hogy itt nem volt szükség töltőre. Minden típushoz volt adott darab szekrény töltővel és oda lehetett felrakni. Tehát, aki nem hozott töltőt az jól járt, viszont egy adott típusból, csak bizonyos számút lehetett tölteni egyszerre. Így várni kellett, míg valaki egy hasonló típusú telefont ki nem vett, mert természetesen szinte állandóan teltház volt. Így fordulhatott elő, hogy hiába én álltam a sorban előrébb, az Iphone tulajdonosok hamarabb be tudták rakni. Úgy látszik, hogy a Samsung márka népszerűbb a fesztiválozók körében.

Lassan leszállt az este, a szél nem hagyott alább, de a koncerteket megtartották. A körélmények és az utolsó nap ellenére ugyanúgy rengetegen voltak az összes helyszínen és sok-sok jó koncertet hallhatott a közönség. Volt itt Kiscsillag, Quimby, Sena, Paso, de számomra az maradt meg, hogy több együttes is üzengetet a szembe színpadon lévő együtteseknek. Vagy panaszkodva a hangosításra, vagy hogy túlharsogják a másikat. Amit itt meg is lehetett tenni a közelség miatt.

Ezen a napon rajtam hamar kijött a fáradság szóval ezúttal nem használtam ki sokáig a fesztivál lehetőségeit. Az embertömegből mindenképpen látszik, hogy igenis van igény egy ilyen fesztiválra. Látszott, hogy első fesztivál volt, de aki akarta, jól tudta magát érezni a problémák ellenére is és hát bízom benne, hogy jövőre is megrendezik a STRAND fesztivált, kicsit szervezettebben.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál augusztus 2013 festrats Balaton Sound Nagyon Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr315484255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása