FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Idén is a legolcsóbb az igazi!

2013.05.14. 16:23 :: FESTRATS

A pécsi önkormányzat megváltozott hozzáállásának köszönhetően 2013-ban is megszervezhetjük a Rockmaratont. Az alpolgármester által hivatalosan is bejelentett 5 millió forintos támogatással, ahogy már megszokhattátok, ismét nektek próbálunk kedvezni, és az amúgy is baráti bérlet árakat végleg a mélybe taszítjuk! Az egy hetes Rockmaratonon mindössze 6.990 forintért nézhettek majd meg 156 zenekart, 4 színpadon.

A nemzetközi fellépők közül olyan nevek biztosak már, mint a német thrash legenda a Kreator, vagy a New York Hardcore egyik alapzenekara a Sick of it All. Két év után újra visszatér fesztiválunkra a folk metal koronázatlan királya a svájci Eluveitie, Svédországból pedig a kultikus black ikon, a Marduk és lágyabb dallamok kedvelői számára csemegének ígérkező progresszív heavy/power metal csapat, az Evergrey teszi tiszteletét. A punkoknak talpalávalót az idén 33 éves, angol The Business zenekar biztosít majd, a színpadról ugrálók számára a kaliforniai hardcore banda, a Terror súlyos koncertje lesz felejthetetlen, a tört ritmusok szerelmeseinek a Veil of Maya deathcoreja adja majd.   

281883_10150390544721521_7349601_n.jpg

Természetesen a hazai zenekarokat sem hanyagoljuk el, sőt! Idén a jól megszokott húzónevek mellett, feltörekvő tehetségekre és igazi underground csemegékre is számíthat az érdeklődő. Újra megállapodást kötöttünk a németországi központú Local Heroes tehetségkutatóval, az egy hét alatt 36 amatőr zenekar mérheti össze tudását, a győztes ősszel a mi költségünkön vehet majd részt a berlini döntőn. A már lemezzel rendelkező zenekarok számára további tizenkét kiadó hely marad a programba, ahová FB szavazás és budapesti tehetségkutatón keresztül juthatnak majd be a csapatok. A részletekről februárban értesülhettek! 

Az amúgy is nehéz hazai helyzetet csak tovább rontó trafik törvény július elsejei értelmetlen életbe léptetése miatt fesztiválunk, más rendezvényekhez hasonlóan, kényszerűségből június hónap utolsó hetére került, de a dátumváltozáson kívül, a dolgok maradnak a régi kerékvágásukban! Egyetlen hazai fesztiválként továbbra is kizárólag a rock/metal és punk/hardcore zenei tengelyek által körbehatárolt palettán mozgunk. Idén sem kérünk a korszellemnek megfelelő, tömegtermeléssel gyártott nyáladzásokból és elektronikus zörejekből! Ha egy hétig csak igazi zenét akarsz hallgatni, ha számít neked még valamit az, hogy ez egy szubkultúra, és hasonszőrű haverokkal akarsz bulizni, a megoldás számodra az egyetlen IGAZI rockfesztivál kishazánkban!

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál június 2013 Rockmaraton

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr905313897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása