FESTRATS - A fesztiválpatkányok csatornája

A gonzó újságírás atyjának, Hunter S. Thompsonnak szellemiségét megőrizve igyekszünk beszámolni a hazai fesztiválok legjaváról. Bohém, kötetlen, s nem egyszer szókimondó élménybeszámolók tarkítják élvezetes fesztiválkalauzunkat.

Facebook oldalunk

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

RETRO - "Fishing on Orfű" - Lovasi fesztivált szervez (2008)

2013.04.09. 13:36 :: FESTRATS

"Fishing on Orfű" néven – a hazai fesztiválpalettán egyedülálló – alterfesztet szervez Lovasi András Orfűn. A június 19-én induló háromnapos rendezvényen hazai alternatív csapatok adják egymásnak a mikrofont. A koncertek mellett egyéb programok is várják a nagyérdeműt: Rátgéber László kosárlabdaedző és követői például a fesztivál első napján kísérlik meg átugrani az orfűi tavat.

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati "hátánál", Pécstől 15 km-re elhelyezkedő üdülőfalu. A település neve nemcsak az üdülni vágyóknak jelent valamit, de a Kiscsillag zenekar révén az alterrock világ is tudja, hogy lehet itt – egyebek mellett – horgászni. Lovasi azonban lakhelyére most – hagyományteremtő szándékkal – alternatív zenekarokat hívott, így Orfű hamarosan a hazai alternatív zenei szcéna egy fontos helyszíne lehet.

3.jpg

"Az "alternatív" szó a mi értelmezésünkben inkább felvállalása annak a skatulyának, amit a magyar (szak)sajtó a hazai popzene ezen művelőire aggatott, és bár az alkotók ez ellen általában kézzel-lábbal tiltakoznak, mégis közönségük e jelző alapján különbözteti meg önmagát, és kedvenceit az úgynevezett "lakossági", kereskedelmi-rádiós popzenei kínálattól." - nyilatkozta Lovasi.

A fesztivál karaktere ilyen módon egyedülálló, hiszen a legtöbb fesztivál minden stílusból megpróbálja a húzóneveket megnyerni, a Fishing on Orfű Alterfeszt azonban csak e – bár elég tágan értelmezett – műfaj "klasszikus hőseit" és a fiatal feltörekvőit hívja meg Orfűre.

"A tehetségkutató színpad mellet két párhuzamos színpad működik majd és mikor az egyiken a koncertnek vége, kezd egy zenekar a másikon, és így nem lesz átszerelési szünet" - monda Lovasi a műsorstruktúráról.

Ne feledjétek! Idén is lesz Fishing on Orfű!

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál június 2013 Fishing on Orfű

A bejegyzés trackback címe:

https://festrats.blog.hu/api/trackback/id/tr925319665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása